Investera under skakiga tider?
Sök:

Investera under skakiga tider?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Valter Jacobsson

ställde för sedan frågan: Investera under skakiga tider?

Hej! Jag hade ett jäkla flyt och sålde av mina fonder och aktier precis innan det senaste årets nedgång. Skönt! Anledningen till varför jag sålde av, var för att jag ville placera om kapitalet till den globala barnportföljden. Vad tycker ni? Ska jag våga placera nu, eller är det för skakigt. Ska man vänta och låta marknaden stabilisera sig? Jag har en horisont på minst 20 år med mitt sparande. Tusen tack för hjälp!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Valter!

Eftersom du har en sådan lång tidshorisont i ditt sparande, så tycker jag att du ska börja spara på börsen igen.
Däremot så skulle jag ha stoppat in pengarna under en period på 1 år, så en liten del varje månad in.

Detta ger dig en snittkurs om det är så att det skulle fortsätta falla nu, men om det skulle börja gå upp igen så har du börjat gå in i marknaden.

Om du vill placera pengar på börsen, så är det alltid en risk att gå in och ut, väldigt svårt att tajma marknaden då du måste göra ett val två gånger, ett när du ska gå ur och ett när du ska in igen.
Detta är två väldigt svåra val, därför förespråkar vi månadssparande och att justera risken i portföljen utefter vad för risk man känner sig bekväm med!

Du kan läsa dessa två artiklar om hur du vill göra!

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Gult ljus på marknaden | Tre tips till att se över sparandet

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-05 klockan 10:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.