investerarskydd
Sök:

investerarskydd

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Julia

ställde för sedan frågan: investerarskydd

Eftersom många inklusive er själva har betydligt mer än 250 000 kr sparat i fonder så gäller ju inte investerargarantin utöver det beloppet – bortser ni helt och hållet då från risken att om institutet går i konkurs att man förlorar allt sitt sparande förutom 250 000 kr? Eller känner ni er trygga eftersom ni ändå väljer stabila bolag som avanza, nordnet etc?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

https://parapedia.se/avanza-konkurs/#Vad_hander_om_man_har_mer_an_950_000_kr_sparat

Avanza kan precis som alla andra svenska banker och företag gå i konkurs. Avanza-sparares pengar som ligger i fonder och värdepapper är dock skyddade. En konkursförvaltare kan alltså inte komma in och ta dina investerade pengar om Avanza går i konkurs.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-05 klockan 10:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.