Investere 500 000 i dagens kaotiske verden
Sök:

Investere 500 000 i dagens kaotiske verden

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Trond

ställde för sedan frågan: Investere 500 000 i dagens kaotiske verden

Hei!

 

Jeg har ca 500 000 sek som jeg vil investere i det som gir best avkastning over en 5-10 års periode, jeg så programmet der man kan investere i AuAg fond/silver men er veldig usikker på dollarkursens utvikling mot svenske kronen fromover, selv om jeg tror på silver som en bra investering, dog med stor risiko

Er det noen som har en bra strategi hvordan disse penger skal invisteres best for höyest mulig avkastning, jeg skal snart gå i pensjon og vil derfor forsöke å få mer ut av mine penger som nu bare står på et bankkonto.

Jeg er ikke intressert i å spare i aktier da jeg har for dårlig kunnskap og intresse for dette, indexfonder og ädelmetaller liker jeg men stor usikkerhet med dollar utvikling mot SEK gjör at jeg tviler.

Takker for råd og inspirasjon

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag rekommenderar några artiklar för dig att läsa:

1. Fyra-Hinkar-Strategin
2. Globala Barnportföljen
3. Nybörjarportföljen

Beroende på tidshorisont på ditt sparande så passar antingen Globala Barnportföljen eller Nybörjarportföljen.
Men du skulle också kunna kolla in ”Rikatillsammans-portföljen” för att få en stabil avkastning genom pensionen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-20 klockan 18:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.