Investering 5M
Sök:

Investering 5M

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian

ställde för sedan frågan: Investering 5M

Hej,

Tack för en bra och informativ sida, uppskattas mycket. Jag har i dagsläget 5M som jag nu vill investera klokt. Är runt 40, har fru och 3 barn. Jag gillar de portföljer du beskriver och känner att jag är inne på samma linje som dig, svårt att slå index över tid. Däremot är jag lite kluven om jag ska kasta in hela mitt kapital på en gång eller sprida ut? Kanske inte alls göra ngt i dagsläget eftersom det varit skakigt senaste kvartalet? Råd emottages tacksamt.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Christian!

Jag skulle rekommendera dig att föra in det över en viss given tid, 1-2 år kanske.
Detta skulle ge dig en mer trygg ingång på börsen där du snittar in dig under denna tidpunkten, det ger dig tid att lära dig hur börsen fungerar och lite vad som kan hända, vilka svängningar det kan bli mm.

Men läs gärna en artikel som Jan har skrivit om just detta ämne och bilda din egen uppfattning om hur du vill göra.

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Bygg sedan upp ditt sparande i olika portföljer för olika tidshorisonter, här har du ett podd avsnitt med Jan och Caroline om fyra-hinkar-strategin som visar hur du skulle kunna lägga upp det.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-08 klockan 16:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.