Investering av 500000
Sök:

Investering av 500000

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Laurica Boksan

ställde för sedan frågan: Investering av 500000

Hej !

 

Uppskatar er information om att låta pengarna arbeta, men jag kan ej riktigt klura ut hur jag skall göra om jag har : följande förutsättningar:

Om jag har 500 000 och är 62 år hur skulle vara det bästa att invesera dom pengarna samt ett sparande på 5000 i månaden till 67år?

 

Med vänlig hälsning

Laurica Boksan

Laurica.Boksan@gmail.com

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Laurica!

Det som bestämmer hur man bör placera pengarna är tidshorisonten på sitt sparande.

Frågan i ditt fall blir om du ska använda pengarna direkt när du då fyller 67, eller ska pengarna få fortsätta jobba i några år efter och du plockar ut några procent per år från sparandet?

En bra tumregel är att ha 10% aktiefonder per år som du kan avvara pengarna, så i ditt fall om du ska ha ut alla pengar när du är 67 så bör du börja med en 50/50 portfölj likt ”Nybörjarportföljen” och sedan sänka risken varje år med 10%.

Skulle du däremot vilja låta pengarna fortsätta jobba under pensionen, då kan du applicera den nya sparhorisonten och tumregeln till en ny portfölj.

Hoppas detta svarade lite på dina frågor!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-11 klockan 14:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.