Investering av kapital. Sjukskrivning och mitt i livet.
Sök:

Investering av kapital. Sjukskrivning och mitt i livet.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Investering av kapital. Sjukskrivning och mitt i livet.

Hej Jan,

Jag skulle vilja be om dina kloka råd angående en klok investeringsplan för mig. Jag är 37 år, gift och har 2 barn. Jag har varit sjukskriven flera år för utmattningssyndrom men mår bättre och ska strax börja arbetsträna mig tillbaka till arbetslivet. Jag har tidigare haft hög inkomst och kunnat spara, nu har jag sjukpenning som inkomst, därav låg inkomst. Vi bor i köpt hus med låga driftkostnader.

Så här ser min ekonomi ut:

bolån (delat med min man): 800 000kr

Seb fonder i ISK: 36 000

seb fonder i fondkonto: 56 000

kontanter: 750 000

Vi vill på sikt köpa nytt dyrare hus, men då ska jag först kommit igång att arbeta och ha stabil inkomst. Jag räknar dock med att jag bara kommer kunna jobba 50-75% kommande år.

Hur ska jag investera mina pengar för att de ska jobba åt mig så effektivt som möjligt? Onödigt att ha så mycket kontanter på ett konto overksamt. Jag funderar på att kopiera din nybörjarportfölj. Låter det bra? Ska jag investera allt direkt eller månadsspara ca 8000kr per månad i den?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-26 klockan 14:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.