Investering för barnets framtid
Sök:

Investering för barnets framtid

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av IV

Den här artikeln publicerades 2017-09-24 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Investering för barnets framtid

Hej!

Först och främst STORT TACK för en underbar blogg och nyttig information!

Har en grabb på 9 månader där jag och min hustru lyckats spara ihop 30000 SEK, vi funderar på att investera dessa pengar och undrar kring hur just du skulle placera dessa pengar? Vi räknar med att inte röra dessa pengar någonsin förutom då när grabben uppnår 20 år, där han fritt får göra vad han vill med dessa pengar.

P.S saknar en knapp ”Köp-mig-en-kaffe” på din blogg!

Tack på förhand!

Hälsningar

Fam. V

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är riktigt bra att spara åt sitt barn tidigt!

Jag skulle satsa på den globala barnportföljen som kan se ut så här ;

Globala barnportföljen

Dvs 90% aktiefonder och 10% räntefonder och månadsspara t ex barnbidraget.

Spartiden är mycket lång och fin, 20 år så det är helt i sin ordning att ha väldigt lite räntefonder i portföljen.

Däremot skulle jag nog inte spara i barnets namn för då kan ju denne göra vad som helst med pengarna när 18 års-dagen inträffar! Jag hade fått lite rysningar om vår son skulle bränna upp allt på en jorden-runt-resa eller liknande. Hellre att han använder en del för t ex körkort, bostad, fortsatt sparande/investering.

Spara hellre i ditt namn så behåller du makten över kapitalet och kan ge bort dem när du anser att det är läge för det.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-24 klockan 21:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.