Investering Golbalfond
Sök:

Investering Golbalfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emanuel

Den här artikeln publicerades 2017-11-06 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Investering Golbalfond

Hej, jag letar efter en Globalfond att investera i.Jag ramlade in på en Aktiefond (Global), som heter F&C Responsible Global Equity..Den är granskad och de kommer endast investera i företag vars produkter inte är skadliga för människan, djuren och världen utan anses att göra positivt bidrag till samhället. Är det något att satsa på? Globalfonder sägs att de är starka, men ska man chansa på detta?deras 3 största branscher ärFinans 23 %Teknik 19 %Sjukvård 18%

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Eftersom jag inte hört talas om just denna fond förut fick jag googla lite. Den har en hög avgift på hela 1,86% + köpavgift på 5%. Med detta i åtanke hade jag inte valt den.

Vill du ha en etisk, hållbar inriktning så är ett par alternativ för globalfonder från Jans lista på de bästa fonderna 2018.

SPP Aktiefond Global A, från Morningstar: ”Vi avstår från att investera i bolag som bryter mot internationella lagar och regler samt bryter mot mänskliga rättigheter, arbetsrätt, korruption, allvarlig klimat- och miljöskada, tobak, kontroversiella vapen (landminor, kluster-och kärnvapen) och bolag med låg hållbarhetsrating.”
https://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P00000LST

eller

SEB Etisk Global Indexfond, från Morningstar om den:  ”…jämförelseindex Socially Responsible Index on MSCI All Country World Index. Fonden följer särskilda hållbarhetskriterier i sina placeringar. Kriterierna är baserade på internationella normer för mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption.”

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-06 klockan 22:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.