Investering i dagsläget.
Sök:

Investering i dagsläget.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Investering i dagsläget.

Hej på er.

Tack för en bra sida och mycket bra information!
Har läst och lyssnat på era poddar en del ang. olika former av placerande och tankar kring dessa. Det jag inte riktigt kunde hitta information om var – hur man ska förhålla sig – om man vill börja investera och inte vikta helt fel med det rådande ekonomiska läget.

Som i dagsläget känns det som att vi har en ganska djup svacka. Om jag nu själv, har farhågor om att vi går mot en kris? (Spekulationer). Är det då smart att vikta 60% mot aktiemarknaden i detta läge. Jag har tidigare kört alldeles för mycket aktier. Och min avkastning har vart negativ de senaste åren och någon plan har inte funnits.

Är ruskigt sugen på att börja investera med er metod. Läste att man skulle ha 100k helst för att börja, men tänker att det är bättre att börja med det man har?(60k) än att vänta in 100k på sparkontot och sedan börja. Eller är det förknippat med en högre risk om man inte har 100k som någon form av säkerhet för sämre tider?

 

/Daniel

 

Tack så mycket.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Daniel!

Du behöver inte 100k för att investera. Minsta köpbelopp för en fond brukar vara 100 kronor :)

För att vi ska kunna hjälpa dig behöver vi veta lite mer. Vad har du för fonder idag? Hur länge tänker du spara (år)? Vilken risknivå är acceptabel för dig?


Den här artikeln publicerades 2018-11-12 klockan 21:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.