Investering med svag krona
Sök:

Investering med svag krona

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av R

ställde för sedan frågan: Investering med svag krona

Hej

Funderar hur man ska resonera nu när kronan blivit svagare. Fortsätter mitt månadssparande i olika fonder som planerat.

Är det något särskilt man borde investera i nu (om nu kronen blir starkare i framtiden)?

Ha det bra

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kronan kommer säkert att bli starkare så småningom, men om det tar tre månader eller tre år är det ingen som vet. Kronförsvagningen kan dessutom fortsätta ett tag till.

Fortsätt du att spara som vanligt. Personligen har jag dock viktat om. De pengar som jag behöver använda inom fem år har jag inte i globalfonder utan i svenska fonder.

Samtidigt kommer en stark krona att minska vinsterna för exportföretagen så ” hur man än vänder sig så har man ändan bak”.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Är det inte valutaspekulation att säga att man säkert tror att kronan kommer bli starkare? Det kanske man trodde även på 70 talet när 1 CHF kostade 2 SEK. Jag tror ingenting och därför är det desto viktigare att diversifiera sig så mycket som möjligt och inte ha allt i SEK.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  T
 2. Vit pil

  Håller med, det är ju spekulation att tro på rörelser både åt ena och andra hållet, likväl som att köpa eller inte köpa för att man tror på marknadsrörelser framöver.

  Men tror inte det var vad Nestor menade, utan mer att hålla sig väldiversifierad för särskilt valutahandel är ett i princip ett lotteri.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle
 3. Vit pil

  Rätt uppfattat Kalle! Jag följde via mitt jobb valutakurserna i många år och lärde mig en sak: Precis som med oljepriserna är det omöjligt att förutse framtiden.
  Jag har dock en långsiktig tro om marknaden. Jag kallar det knappast spekulation om jag tror att något kan inträffa inom tre månader till tre år. Jag kunde också ha skrivit fem månader till fem år…..
  Mitt råd är dessutom inte direkt spekulativt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-02 klockan 09:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.