Investering på fem år
Sök:

Investering på fem år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulrika

ställde för sedan frågan: Investering på fem år

En fråga som Jan och övriga läsare gärna får bidra med sina tankar till.

Hur bör jag investera ett kapital om 1 miljon kronor, som jag inom fem år planerar att börja plocka ut på regelbunden basis under 15 års tid (tänk pensionstillskott)?

Jag är annars väldigt förtjust i indexfonder och balanserade investeringar, men är i detta läga osäker på rätt strategi givet den relativt korta tidshorisonten. Det vore intressant att få era tankar kring hur jag bör resonera kring

  1. den initiala investeringen
  2. ev. ombalanseringar under resans gång, och
  3. hur jag bör plocka pengarna med start om 5 år

Någon som har goda råd?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den här frågan tas upp i artikeln och poddavsnittet som publiceras ikväll kl 21:00:

Tack för din fråga och sorry för lite sent svar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-15 klockan 00:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.