Investeringsplattform vid utlandsvistelse
Sök:

Investeringsplattform vid utlandsvistelse

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias Welander

ställde för sedan frågan: Investeringsplattform vid utlandsvistelse

Hej, har ni några bra tips hur man skall göra när man flyttar utomlands för arbete i en längre period (3-5 år)? Jag har förstått att man då inte kan jobba med ISK, man får inte öppna KF men ev får man ha kvar en man redan har, eller måste man sälja av tillgångarna?

Jag förstår också att man inte kan (får) använda avanza/nordnet när man bor och jobbar i utlandet (inte heller fondrobot då det är ISK), känner ni till några plattformar som man kan använda som underlättar när man hattar lite fram och tillbaka mellan Sverige och ett annat land (utanför EU)?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag bor i Tyskland och  har vanligt fond depo hos Nordnet. Du måste anmäla dig som utlandssvensk (bla ange skatteinformation) för bostadslandet så att de kan dela information om det skulle vara nödvändigt. Enklast att höra med Nornet / Avsnzas kundtjänst hur det fungerar med ditt nya land.

Enda skillnaden är att BankID kan vara lite krångligt men Nordnet arbetar med en teknisk lösning som jag ingår i en Provgrupp. Jag vet inte vad det är, men efter att dom la in mig i gruppen fungerar BankID felfritt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-17 klockan 19:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.