Investeringssparkonto för större summa medel?
Sök:

Investeringssparkonto för större summa medel?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av A

ställde för sedan frågan: Investeringssparkonto för större summa medel?

Hej.

Vid det lyckosamma fallet man har möjlighet att investera en större summa pengar (5 – 10 miljoner kronor) i aktier och fonder är det smartast att lägga hela beloppet i ett investeringssparkonto eller ska man dela upp det och lägga en del  i en vanlig aktiedepå också?

Tänker att det blir en tämligen rejäl schablonbeskattning av ett sådant stort värde varje gång det är dags för det.

Vad är smartast?

Hälsningar

A

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du avser att investera det långsiktigt och ha en avkastning överstigande 3 % om året i genomsnitt så är ISK det mest lönsamma. Jag ser i princip ingen användning för en vanlig depå förutom om man ska ha mycket ränte- och obligationsfonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-27 klockan 11:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.