Investmentbolag
Sök:

Investmentbolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Investmentbolag

Hej!

Jag har en portfölj baserad på investmentbolag där jag än så länge inte har med Spiltan aktiefond investmentbolag. Jag har med den i några andra portföljer.

Min fundering är om jag investera i den i min investmentaktieportfölj blir det kaka på kaka då med tanke på innehaven i Spiltan?

Industrivarden AB C27,43Investor AB B27,23L E Lundbergforetagen AB B10,17Kinnevik AB B10,06Investment AB Latour Class B4,70ICA Gruppen AB4,52XACT OMXS30 ETF3,77Lifco AB Class B3,34Indutrade AB3,29Ratos AB B2,45

De investmentbolag jag äger nu är Investor, Kinnevik, Latour, industrivärden utav dem som Spiltan har med.

Hur ska jag tänka?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Jag har sedan lång tid tillbaka Latour, Investor och Industrivärden. Dessutom har jag på samma konto Spiltan investmentbolag. Tittar man på avkastningen så slår det på 1 procent upp och ner om man jämför. Inga stora skillnader alltså. Jag får dock utdelning på aktierna som kommer direkt ner på mitt konto. Så jag föredrar aktier före fonden.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej. Kom ihåg att dina olika portföljer egentligen är en och samma bara att du har dom placerade på olika ställen. Jag skulle säga att fonden är mycket onödig att lägga till då du egentligen nästan bara ökar Investor och Industrivärden, 55% av fonden engligt du skrev ovan.
  Vad är det du vill komma åt med att köpa fonden istället för att köpa dessa bolag själv?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sparaochinvestera90

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-15 klockan 14:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.