Investmentbolag kaka på kaka
Sök:

Investmentbolag kaka på kaka

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Investmentbolag kaka på kaka

Hej!

Jag har en portfölj med investmentbolag och en liten del är Spiltan Aktiefond investmentbolag. Jag ska ärligt säga att jag inte haft stenkoll vilka bolag den innehåller. Men idag tittade jag och ser att många utav de bolag som finns med i fonden har jag redan såsom Investor, Kinnevik, Latour mm. Blir det då kaka på kaka att ha den fonden oxå eller finns det något bra med det?

Camilla

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej. Jag tror många här på bloggen menar att det blir överlapp och att man ska investera brett. Jag personligen tycker inte det är några problem då bolagen du nämner är bra bolag med fin historik och ditt ”dubbelsparande” bara innebär att du äger mer av bra bolag. Men det är bara min åsikt och jag är personligen väldigt förtjust i  våra investmentbolag.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Fast det blir kaka på kaka, Camilla kan lika gärna bara äga Investmentbolag i form utav direktägande i aktierna istället för att betala en liten summa i avgifter till fonden.
  Så om man vill äga Investmentbolag direkt så är de bättre att köra endast på detta och inte ha både och!

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Tack för svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla Timén

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-31 klockan 14:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.