investmentbolag smartare investering än fonder ?
Sök:

investmentbolag smartare investering än fonder ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av James

ställde för sedan frågan: investmentbolag smartare investering än fonder ?

Hej jag har fastnat för investmentbolag. Jag är en person som granskat marknaden ganska länge men aldrig kommit tillskott. Har alltid haft fonder men ville även komma igång med aktier. Men ju mer jag har jämfört fonder med köpa aktier i olika svenska investmentbolag så börjar jag fundera ”är detta kanske bättre än ett fond sparande ?” De största har gått plus de senaste 5 år (förutom Ratos A,B) men generellt så tykcer jag det ser intressant ut.

Smart att investera i stora svenska investerings bolag och se det som en fond ?
Kanske även ett bra tips för nybörjaren som vill börja bygga upp sitt kapital under en 5 års period ?

Återkoppla gärna ifall jag tänkt galet här =)

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,
Vad tror du om Spiltan Aktiefond Investmentbolag när du ser på deras innehav?
Den globala varianten heter Spiltan Globalfond Investmentbolag.

Om man vill göra det väldigt enkelt att spara i investmentbolag alltså.

Men om du ändå vill välja själv, som nybörjare att bygga en portfölj med Investmentbolag där du väljer själv – ja det är en bra start och då kan du välja dom du tror på mest själv.

Med vänlig hälsning, William

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej James!

En stor skillnad mellan fonder och investmentbolag är att investmentbolag har som affärsidé att vara aktiva i bolag och utveckla dessa.

Så ska man äga investmentbolag så ska man gilla bolagsledningen som ska göra investeringsbeslut och leda bolagen som du då indirekt äger.

Absolut kan investmentbolag vara en bra idé att investera i, men absolut högre risk än en Sverigefond eller Globalfond!

Men som William skrev ovan, kolla in fonden ”Spiltan Aktiefond Investmentbolag”!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Grymt tack för svar =)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    James

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-27 klockan 12:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.