invetstera 10000 kr inte månadsspara
Sök:

invetstera 10000 kr inte månadsspara

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ona

ställde för sedan frågan: invetstera 10000 kr inte månadsspara

Hej! Jag har 10 000 jag fått och inte behöver.  Är inte alls insatt i aktier osv men vill gärna investera dessa och låta de växa själv. Tidshorisont 5-10 år eller kanske längre. Vilket konto gör jag det ifrån smidigast för att slippa mecka med det vid deklaration, bara låta de rulla på och om jag ändår ok med lite större risk, vilken typ passar bäst? Nybörjar, rika tillsammans eller barnportföljen? Tacksam för svar.

Det finns 3 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

ISK

 • 50% Länsförsäkringar Global Indexnära
 • 50% AMF Räntefond Mix

Du bör dock ombalansera årligen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  AMF Räntefond Mix har gått +3,80% på 5 år. Det är väl typ vad ISK-skatten har tagit sista 5 åren? Så vad är då vinsten?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 2. Vit pil

  Det känns ju som att personen som skriver detta inlägg inte har intresse alls att ombalansera eller fixa med denna investering. Jag skulle rekommendera att du lägger 100% i en passiv global aktiefond och sedan bara låter pengarna ligga

  5+
  Gravatar ikon för användaren
  Drojn

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ett ISK passar utmärkt som kontoform och sedan hade ”Globala Barnportföljen” passat ditt ändamål så länge sparhorisonten är iaf 10 år minst.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Välj någon Lysa, så slipper du tänka på ombalansering och pengarna kommer att växa tills den dagen du behöver dom.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-20 klockan 00:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.