IPS
Sök:

IPS

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per-Ola Arwenhielm

ställde för sedan frågan: IPS

Hej,

tack för en spännande och informativ blogg som jag följer med intresse.

IPS är ju inte längre fördelaktigt sparalternativ. Jag har dock ett överflyttat pensionsspar till Avanza som ligger på ett IPS och vill maximera utvecklingen och minimera avgifterna. Horisonten är 15 år innan uttag. Allt ligger idag i Avanza zero. Vad rekommenderar du?

peo

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Avanza zero känns väldigt smalt. För ett långsiktigt sparande känns Globala barnportföljen väldigt bra även för vuxna. Läs vad Jan har skrivit.

Vill du ha en personlig prägel på din IPS tycker jag att det är helt OK att modifiera portfökjen något, om du så önskar. Detta beroende på hur ditt övriga sparande ser ut.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-07 klockan 16:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.