IPS
Sök:

IPS

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: IPS

En släkting har en del investerat på ett IPS-konto, tyvärr har han fortsatt spara dit.

Nu när han vet mer och lägger om sitt sparande till ett ISK funderar jag på hur man bör allokera för att få det bästa skattemässiga resultatet. Såvitt jag förstår så betalar man skatt vid uttag från IPS.

Det borde innebära att det smartaste är att lägga den del av allokeringen med lägst förväntad avkastning på IPS och den med hög förväntad avkastning på ett ISK. Dvs när han gradvis fördelar om mot en större del räntefonder så ska han göra det först på IPS-kontot?

Tänker jag rätt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ta ut allt från IPS. (Glöm sedan hela den skiten.)

Placera i vad du vill på ISK.

(SEBs fondförvaltning lyckades med all sin expertis klara av att förvalta 34500 insatta kronor så att de på 35 år blev 22000kr. Ett mycket bättre sparalternativ är att spika fast sedlarna i skrivbordet och plocka av dem när det blir dags. På 35 år kunde inte SEBs experter ens hålla nollan.)

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-11 klockan 09:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.