IPS Nordea
Sök:

IPS Nordea

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pelle

ställde för sedan frågan: IPS Nordea

Hej,

Jag har ett gammalt IPS sparande med följande fonder:

Nordea Asian Fund

Nordea Indexfond Global

Nordea Småbolagsfond Norden

SPP Aktiefond USA

Nordea Stratega Ränta

Ser detta ok ut?  Finns det någon annan räntefond som är bättre?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Pelle!

Jag gick igenom fonderna och kom fram till detta:

– Nordea Asian Fund har en avgift på 1,60% per år och ser ut att främst ha innehav som man skulle få även i en Indexfond med inriktning Asien. Exempel på sådan fond är Swedbank Robur Access Asien med 0,20% i avgift.

– Nordea Indexfond Global har en avgift på 0,40% och passar mer in på Jans filosofi om indexfonder med låg avgift, även om han skrivit om andra liknande fonder som han föredrar.

– Nordea Småbolagsfond Norden med avgift på 1,62%. På bloggens lista över 2018s bästa fonder i kategorin svenska småbolag är Xact Svenska småbolag och Didner och Gerge Småbolag t.ex, båda med lägre avgifter.

– SPP Aktiefond USA har en årlig avgift på 0,21% och är med på listan över bästa fonder i den kategorin 2018. SPPs Indexnära fonder har överlag låga avgifter och dessutom en etisk inriktning på samtliga.

– Nordea Stratega Ränta har 0,70% i avgift och innehåller både långa och korta räntor. Spiltan Räntefond Sverige (kort) och AMF Räntefond Lång är återkommande favoriter värda att kika på, lägre avgifter även där.

Här kan du se hela listan över årets bästa fonder. https://rikatillsammans.se/basta-fonderna-2020/

Överlag skulle du kunna hitta fonder med lägre avgifter som presterat bättre, så skulle rekommendera att kika på listan! Sen vet jag inte exakt hur utbudet ser ut på Nordeas plattform för IPS, så det är något att ha i åtanke. Flyttavgift om man flyttar sin IPS från Nordea till annan plattform är 500kr.

Glad påsk!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-19 klockan 13:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.