Hur får jag ner värdet på min IPS under 44 800 kr?
Sök:

Hur får jag ner värdet på min IPS under 44 800 kr?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas S

Den här artikeln publicerades 2017-07-21 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur får jag ner värdet på min IPS under 44 800 kr?

Jag har ett litet annorlunda dilemma än andra kanske har.

Jag har ett individuellt pensionssparande som dansar runt 50 000 – strecket. Jag vet att jag kommer klara mig på min tjänstepension – och är istället i behov av mina IPS-pengar på SEB som jag har där nu. Jag behöver få ner beloppet under gränsen (44800) för att kunna få ta ut pengarna i förtid.

Jag litar inte heller på pensionssystemet och tror att de ändå kommer plocka från mig pengarna senare på någon höger.

Det är så irriterande, för det är ömsom vin ömsom vatten med värdet, det dansar först ner när jag byter till ngn dålig fond sedan åker det upp ändå. Känns som det är gjort för att inte gå ner eller  heller upp nu när jag själv engagerar mig. Det är en långsiktighet jag vet- jag vill ändå ha tips på hur jag ska ta fondvalen för att få ner värdet under spärren.

Jag har SEB- fonder att välja på eftersom pengarna är hos dem, jag undrar om ni har någon som kan hjälpa mig med detta personligen.  Kanske byta varje ofta/varje dag för att kvickt får ner dem. Kostar det något, jag är intresserad av kostnadsfria råd och hjälp.

Finns det rent detaljer i en fond som gör att man kan hitta en fond vars värde du ser direkt kommer gå ner om du köper den?

Hälsar
Andreas

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har fått svar på min fråga på annat håll. /Andreas

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Blir lite nyfiken på hur du löste det. Dessutom tycker jag det är kul med en fråga som är av typen: ”Hur väljer jag dåliga fonder för att få ner värdet på min portfölj?” – inte varje dag man får en sådan. :-D

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Jag har samma dilemma. Nyfiken hur det går till. Mvh Magnus

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Magnus Grenskog
 3. Vit pil

  Säger som Jan, väldigt intressant att höra någon som vill förlora pengar för att göra det bättre :D

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej. Är i exakt samma situation. Nyfiken på hur det gått och hur du gick till väga.

Mvh Magnus

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag vill veta exakt samma sak. Jag har bara lyckats få dem att gå upp – och inte ned – trots mina ansträngningar att gå minus :) Jag skulle verkligen plocka ut dem. Är värda ca 60000 kr nu. Ska det vara så svårt att få ned dem till 43600 kr-strecket?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kate

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-21 klockan 15:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.