IPT osv
Sök:

IPT osv

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin Hult

ställde för sedan frågan: IPT osv

Hejsan,

 

När det kommer till allt jag ser inne på Collectum och Alecta så kan jag flytta mina pensionstillgångar till andra försäkringar.

Vart kan jag flytta dessa för att kunna ha möjlighet att förändra portföljen?

Kollektivavtalsbundna går ju uppenbarligen inte att flytta till Avanza. Så, vart går det att göra samma sak som hos Avanza fast för även kollektivavtalsbundna? =)

 

Tack för att ni finns!

Med vänlig hälsning,

Martin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Martin,

Har också en del pengar i ITP. Om du flyttar pengar till en fondförsäkringsleverantör (jag utgår här från Futur, som tidigare hette Danica) så kommer du, när pengarna är flyttade, ha möjlighet att logga in på deras hemsida och där välja hur pengarna skall placeras i det fondutbud de tillhandahåller.

Det kan variera mellan olika bolag, men det är i stora drag hur det går till. Det är en bra idé att kolla upp de olika fondbolagens utbud för ditt avtal innan du byter, så du inte riskerar att bli missnöjd efter bytet. Om jag minns rätt så finns det också en maximal andel pengar du kan flytta till fondförsäkring i ITP(1?), och en del måste vara kvar i traditionell försäkring.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Martin!

När du flyttar till en annan förvaltare så brukar Futur(Danica) eller AMF vara två bra val i form av fondutbud och låga avgifter.
Sedan väljer du deras fondförsäkring där du sedan kan välja egna fonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-24 klockan 15:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.