ISK
Sök:

ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna Persson

ställde för sedan frågan: ISK

Hej!

 

Jag har ett ISK konto med en blandfond i min banks namn. Blandfonden har en förvaltningsavgift på 0,80 procent (av vad jag förstår det på enligt bankens hemsida). Vad är rimligt att ha i förvaltningsavgift? Ska jag ens ha en blandfond i ett ISK konto eller finns det andra möjligheter?

Tanken är att spara till kontantinsatsen mellan 2-5 år.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anna!

En sparhorisont på två år så hade jag valt sparkonto med insättningsgaranti.
Men börjar du komma upp till 4-5 år så kan du absolut göra någon typ av portfölj med aktier och röstar av det, kolla in portföljen ”Nybörjarportföljen” som Jan har gjort men att du lägger till en tumregel på: investera 10% i aktiefonder för varje år du kan avvara pengarna och resten i räntefonder.

En blandfond är inget att ha då du själv kan göra en blandfond för en mycket billigare slant.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-21 klockan 18:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂