ISK depå avtal
Sök:

ISK depå avtal

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: ISK depå avtal

Hej
jag tänkte börja ett ISK sparande med Avanza. Är det normalt att man behöver signera ett handel/depå avtal /pantsättning?

Jag kommer endast ha ett ISK sparande inte någon aktiedepå. Jag har sedan tidigare ett ISK hos Nordea och Lysa men jag kommer inte ihåg att jag signerade ett sånt avtal.

Tack på förhand.
/Andrea

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anders!

När du startar ett ISK på AVanza så behöver du även öppna en depå tyvärr och detta medföljer lite olika avtal, så tyvärr måste du signera flera avtal.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Robin,

  Tack för ditt svar!

  Jag förstår det. Så är det bara att signera depå-avtalet och det fins ingen risk kopplat till det, om man vill endast spara i ett vanligt ISK?

  Tack igen för hjälpen!
  /A

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anders
 2. Vit pil

  Hej Robin,

  Tack för ditt svar!

  Jag förstår det. Så det är bara att signera depå-avtalet, och visst finns det ingen risk med det, om man endast kommer ha ett ISK sparande och inte köpa aktie/ha någon aktiedepå?

  Tack på förhand
  /A

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anders

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-05 klockan 14:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.