ISK eller annat?
Sök:

ISK eller annat?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gunilla Brander

ställde för sedan frågan: ISK eller annat?

Jag har lite pengar att placera. Eftersom jag är 64 år har jag förstått att jag bör ha ganska hög andel räntefonder. Bör jag ha dessa på annat konto än ISK pga skatten? På mitt Lysa-konto rekommenderas jag ca. 40/60. Vid vilken räntefondsnivå börjar det bli olönsamt? Kanske ska jag ha aktiefonder 100 % på Lysa, och mina räntefonder på annat konto??

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker det är pilligt att ha räntefonder (eller cash) på olika konton men vad är alternativet än att ha dessa i en fonddepå? Vanligt bankkonto gröper ju ut genom 2% årlig inflation samt ev. bankavgifter.

Fonddepå kostar ju ingenting förrän du vill realisera vinsten.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-16 klockan 06:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.