ISK eller depå
Sök:

ISK eller depå

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av G

ställde för sedan frågan: ISK eller depå

Heksan vart går brytgränsen för när det lönar sig med ISK? Enligt Jans kalkylator så verkar det vara mera lönsamt med depå vid större summor? Stämmer detta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är runt 0,5% skatt på hela beloppet varje år. 30% skatt på vinst på normal depå, 30% * 3 = ~100 så 0,5% * 3 = 1,5%. Så över 1,5% årlig avkastning lönar sig med ISK.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Dvs 1,5% avkastning på ISK eller normalt konto ger 0,5% skatt i båda fall.

  Men oavsett avkastning ISK är det 0,5% medans den höjs för normal konto. T.ex. 2% * 0.3 = 0,6% skatt vid 2% avkastning. Det blir 2,1% skatt vid 7% avkastning på icke-ISK.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Aen

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-14 klockan 13:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.