ISK eller ej?
Sök:

ISK eller ej?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: ISK eller ej?

Hej och tack för en bra blogg! Jag vill 123 000 kr att växa på ca 5 år. Antingen på ett konto hos Lysa med 25% i aktier och 75% räntefonder, eller på ett konto på t ex Sveaekonomi. Vilket är smartast? Det verkar som om Lysa bara har ISK konton och de är väl inte lönsamma vad jag förstår?

mvh Lena

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ska du köra 75%  räntor hade jag inte satsat på ISK, som du är inne på. Alternativ då är att antingen själv starta upp en traditionell fonddepå (30% skatt på vinst, ej schablon som ISK) eller som du säger att välja att ha det på ett sparkonto med ränta om du behöver pengarna inom denna period. Denna artikel kan du kika på för sparränta: https://rikatillsammans.se/basta-sparrantan-sparkonto-2017/

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej igen, nu pratar vi 220 000 kr. Vad säger du om en fördelning med 40% aktier och 60% räntor?Med ev små uttag från 2023? Motivera gärna svaret. Tack på förhand.
  Mvh Lena

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lena

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Varför skulle ISK inte vara lönsamt?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad gäller 75% räntefonder så är väl isk inte helt lönsamt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Kim

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-10 klockan 11:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.