ISK eller fonddepå för räntefonder?
Sök:

ISK eller fonddepå för räntefonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Morén

Den här artikeln publicerades 2017-10-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: ISK eller fonddepå för räntefonder?

Var ska man ha sina ränte och obligationsfonder? Jag tolkar det som att det detta år är bättre att ha pengarna på ett bankkonto om \”räntan\” är densamma på fonden och bankkontot och räntan är under 1,25%. Min fundering gäller om man ska ha en räntefond på isk eller en vanlig fonddepå. På fonddepån läggs en schablonskatt på 0,4%. Denna schablonskatt saknas på isk-kontot. Min tolkning är därför att det är bättre om man har pengarna på isk än på ett vanligt fondkonto om räntan ligger över 0,85%. (1,25-0,4)Tänker jag fel?

Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Såhär har Jan svarat på frågan tidigare:

Red ut detta en gång för alla för mig: Räntefond på ISK

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-04 klockan 19:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.