Isk eller KF till barnen
Sök:

Isk eller KF till barnen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Micke

ställde för sedan frågan: Isk eller KF till barnen

Hej. Som jag har förstått det så är det bra att spara i kf med barnen som förmånstagare. Men varför kan jag inte bara spara i isk och ge pengarna när det väl behövs t.ex. körkort etc. Om jag har förstått det rätt så får man ge pengar till sina barn. Eller? Får inte riktigt grepp på varför KF är bättre.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Isk är bättre om du litar på din partner och dig själv. Vid skilsmässa tar partner halva summan ifall det är isk, t.ex.

Vi tänkte som så att det är större risk att vårt barn sätter sprätt på pengarna vid 18 än att vi gör det. Så vi valde ISK.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Sen så är det så att ett KF skrivet på barnet tillfaller bara barnet och går inte upp i den allmänna bouppteckningen om man mot förmodan dör. Pengarna är sas bara barnets…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas
 2. Vit pil

  Jag och min fru är lyckligt gifta så om jag förutsätter att vi kommer leva tillsammans så fungerar isk lika bra ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Micke

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-03 klockan 07:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.