ISK genom Garantum
Sök:

ISK genom Garantum

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann-Charlotte Lindvall

ställde för sedan frågan: ISK genom Garantum

är det lämpligt att öppna ISK hos garantum eller var är detta bäst? Har idag sparande i KP och min fondförvaltare rekommenderar ovanstående. Är det bättre m ISK än KP?

 

mvh Lotta

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Vad ska du göra i garantum när det finns Avanza eller Nordnet Isk? Avanza Global 0.10% i avg. Avanza Zero 0% i avg. Nordnet Superfonden Sverige 0% avg. Länsförsäkringar Global index 0.22% i avg. Din fondförvaltare är inte en rådgivare. Hen är en säljare! Tänk lite själv. Välj global index fond och den billigaste brukar bli bäst långsiktigt. Sköter sig själv utan krångel och kunskap. Lycka till.

Mvh.jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Ann-Charlotte!

Läs gärna lite artiklar som jag länkar här nedan, sedan bilda din egen uppfattning om hur du vill göra.

Men jag skulle rekommendera att läs på hur du vill förvalta dina pengar och kommer du fram till att du vill förvalta dom själv istället så rekommenderar jag dig att göra såhär:

  1. Öppna ett ISK på Avanza eller Nordnet.
  2. Bygg en fondportfölj med fonder som har låga kostnader (Indexfonder).
  3. Kolla över fonderna nån gång per år.

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

För pensionssparande rekommenderar jag den sistnämnda.

Hoppas du löser ditt sparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-18 klockan 20:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.