ISK hos Swedbank, byta till Avanza?
Sök:

ISK hos Swedbank, byta till Avanza?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

Den här artikeln publicerades 2017-08-15 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: ISK hos Swedbank, byta till Avanza?

Hej,

 

Jag har nyligen öppnat ett ISK hos Swedbank (Swedbank Robur Bas Action) och lagt upp en placeringsplan där jag under tio månaders tid framöver för över 20.000 kronor till detta kontot. Har vänner som istället rekommenderat mig Avanza zero och undrar nu om detta är ett bättre alternativ? Jag utgår från att spara i 5-7 år framöver.

Swedbank Robur Bas Action:

Årlig avgift
(?)
1,24% (2017-03-17)
Uttag av resultatbaserad avgift
(?)

Förvaltningsavgift (max)
(?)
1,40% per år
Förvaltningsavgift (faktisk)
(?)
1,20% per år

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att Roburs blandfond är lite krånglig att förstå, kanske onödigt krånglig t om. De kan även investera i obligationer med olika kreditrisk, kanske t om skräpobligationer med mycket låg kredit. Och att de använder sig av olika derivatinstrument kan säkert i sig skapa en del transaktionsavgifter osv. det i sig är en varningssignal tycker jag eftersom man aldrig får veta hur stora de dolda avgifterna är. Transaktionsavgifter syns aldrig i den årliga avgiften.

Jag är inte säker på att det är värt de 1,24% i avgifter de tar utöver eventuella dolda kostnader.

Hade jag fått ett erbjudande att spara i denna fond, hade jag blankt sagt nej.

En liknande portfölj med t ex 30% svenska indexfonder och resten globalfonder och lite räntefonder kan du ju gott och väl skapa själv hos Avanza för en mycket billigare peng.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-15 klockan 00:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.