ISK konto
Sök:

ISK konto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eva Stolz

ställde för sedan frågan: ISK konto

Kan man ha flera ISK Konton på flera banker ?

T.ex ett på Avanza, ett på Swed Bank o.s.v…

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Eva,

 

Det går alldeles utmärkt! Du kan ha flera på samma bank också om du skulle vilja dela upp dina konton för olika ändamål eller strategier.

 

/Jonatan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det går jättebra. Själv har jag tre olika nu.. ett hos banken för minimalt månadssparande och tillhörande förmånsfördelarna, ett ISK hos Nordnet och sedan ett hos Lysa.

Bara var aktsam att inte flytta rund pengarna för mycket mellan olika ISK-konton.. i så fall kommer kommer du betala lite mer skatt året därpå. ISK beskattas nämligen på saldon vid varje kvartal OCH vid varje insättning/köp. Det går att eventuellt gå rund detta genom att ”sälja” strax förre ett kvartalsskift (1 jan, 1 apr, 1 jul och 1 okt), parkera pengarna annanstans en kort tid och sedan köpa strax kvartalsskiftet på det nya ISK-kontot.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-28 klockan 07:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.