ISK konto i Avanza eller Nordnet?
Sök:

ISK konto i Avanza eller Nordnet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christer Lindvall

ställde för sedan frågan: ISK konto i Avanza eller Nordnet?

Löjlig fråga kanske men hört surr att mer och fler lutar år Nordnet.

Ska  öppna ISK konto med en typ Nybörjarportfölj.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag använder Avanza och tycker deras web och app är mycket bra. Gillar dem.

Nordnet kanske har funktioner som Avanza inte har, vet ej.

Jag saknar dock en funktion och det är en funktion för ombalansering.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad jag vet finns det ingen nätmäklare med automatisk ombalansering.

  Jag föredrar Avanza på grund av deras gränsnitt. Den enda fördelen med Nordnet (för min del) är utbudet av ETF:er, t.ex. tyska Xetra. Helt obegriplig för mig varför Avanza ligger så mycket efter här.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  CL
 2. Vit pil

  Ja, som CL beskriver är inte Avanza med på banan vad gäller ETF:er. Det märker man bland annat när man vill köpa guld-ETF:er. Va i helvete har dom för sig inne i banken efter tre? Inte fixar de fram erforderlig dokumentation till ETF:er i alla fall. Nordnet kan. Men inte Avanza.

  Avanza har ett jämförelsevis mediokert utbud av värdepapper som är belåningsbara.

  Till Nordnets nackdel talar att man bara får ändra certifikatsklass en gång i månaden, men hos Avanza kan man göra det betydligt oftare.

  Dessutom håller Nordnet på att ”göra en Swedbank” – de ha skapat en ny sajt som aaaaaaldrig blir riktigt, riktigt färdig. Avanzas webbplats är mestadels överlägsen Nordnets.

  Jag har inte dubbelkollat, men åtminstone var det tidigare möjligt att lägga ordrar som är giltiga längre tid på Nordnet än på Avanza. Kan vara användbart om man vill ha någon form av stopp-loss.

  Trots ovanstående gnäll är det dock Avanza eller Nordnet som gäller. Storbankerna ligger långt efter och uppstickaren DeGiro är för svår för nybörjare.

  Det kostar inget att öppna ISK på vare sig Avanza eller Nordnet, så man kan skaffa båda om man vill se hur det ser ut på insidan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Christer!

Jag föredrar Avanza tack vare deras riktigt bra hemsida och app, detta är något dom hela tiden utvecklar och bara blir bättre och bättre.

Däremot så har Nordnet som sagt tidigare, ett bättre utbud på ETF:er som Avanza inte verkar vilja lösa.
Dom har även funktionen att låna ut dina aktier via en Kapitalförsäkring som kommer ge dig lite mer avkastning om det är en Kapitalförsäkring du vill ha.

Men öppna hos båda och se vad du tycker!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-20 klockan 15:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.