Isk konto som enskild Egendom / äktenskapsförord
Sök:

Isk konto som enskild Egendom / äktenskapsförord

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Isk konto som enskild Egendom / äktenskapsförord

Går det att ha t.ex. ett ISK konto som ”enskild egendom”? beloppet/värdet kommer ju att minska och man kan ju fylla på med mer pengar eller minska det plus att värdet ändras över tid på det man investerat i.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad menar du? Att en tillgång går upp och ner  i värde är inget som är specifikt för värdepapper. Det gäller till exempel även fastigheter. Om ett ISK som är enskild egendom minskar  värde, känns det då rimligt att du tar från er gemensamma ekonomi och sätter in pengarna på detta ISK?

Du kan upprätta ett äktenskapsförord  där ett speciellt ISK är enskild  egendom. Sedan kan du ha ett annat ISK som är giftorättsgods.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok,tack, vad bra. trodde det vara värdet på kontot i pengar vid ingången av giftemålet som gällde isåfall. Att ”fylla på” kontot under tiden av giftemålet är alltså inte tillåtet om jag förstår det rätt då man alltså tar från det ”gemensamma”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 2. Vit pil

  Vänta lite nu, har hört tvärt om, stämmer det att man INTE kan fortsätta spara och sätta in och investera sina pengar i ett investeringssparkonto om man satt detta till Enskild egendom i äktenskapsförordet? Det blir alltså fryst för nya inbetalningar så att säga? eller kan man fortsätta sätta av den del av sin inkomst och fortsatt gäller detta som enskild egendom om man skulle separera?.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-09 klockan 09:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.