ISK konto
Sök:

ISK konto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rolf Jonsson

ställde för sedan frågan: ISK konto

Hej,

Jag har en privatpension som jag börjat ta ut nu (lit för sent kanske). Får ut ca 9000 kr/mån. Pengar som jag i princip ej behöver just nu (är 75 år!). Tänkte sätt dessa på ISK kto tills vidare. Kan du ge mig några tips hur jag skall göra och i så fall vilken fond/aktie jag skall välja. Vad jag förstår skall jag inte satsa på ”högoddsare”.

Tacksam för svar

MVH/ Rolf Jonsson

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Rolf, vad är planen med pengarna? Om du ska använda dem inom fem år så säger många att de inte ska in på börsen alls.

Om du tänker att de kan växa så långe utan specifikt mål och det finns barn/barnbarn i bilden så skulle jag lägga dem i en global indexfond, gärna SPP Aktiefond global.

Där får de växa över tid och du behöver inte bekymra dig över ombalanseringarn och annat. Min mamma som är född -43 gör så. Hon sätter löpande in på ett ISK hos Avanza till 100% i en global indexfond. Jag och brorsan kommer ju tar över de pengarna vad det lider…

Om du behöver dem inom några år så sätt dem på sparkonto hos t.ex SBAB.

 

hoppas du blev klokare.

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag delar helt och hållet Fredriks åsikt! :-)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-07 klockan 16:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.