ISK/löneväxla?
Sök:

ISK/löneväxla?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dani

ställde för sedan frågan: ISK/löneväxla?

Hej!

ISK ger friheten att spara hur du vill, i vad du vill och ta ut pengarna när du vill. Du har noll i avgifter på kontot och kan välja vilken bank du vill ISK-spara på. Det gör att du själv väljer utbudet av fonder mm.

Löneväxling låter tjusigt, men låsta pengar på ett kanske dyrt konto med litet utbud av fonder, kan snart ätas upp av ofrivilliga avgifter. Då är skatterabatten inte mycket värd. Då väljer jag hellre fria ISK!

vad tycker ni? löneväxling eller isk?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Beror helt på villkoren för din löneväxling. T.ex. måste du se till att arbetsgivaren fortfarande räknar ordinarie pensionsavsättning och andra förmåner enligt lönen innan växling.

En nackdel du inte kommer ifrån är ju att pengarna är låsta till 55års ålder. Det är ju därför du kan göra skattevinsten. Däremot beror det på var din arbetsgivare sätter in löneväxlingen om kontot har avgifter och/eller dåligt fondutbud. Arbetsgivaren kan låta dig placera pengarna hos t.ex. Avanza/Nordnet, då slipper du de negativa sidorna iaf. Med de förutsättningarna så är det ekonomiskt en bra affär, om du ändå hade tänkt spara pengarna till 55års ålder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.