ISK/löneväxla?
Sök:

ISK/löneväxla?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dani

ställde för sedan frågan: ISK/löneväxla?

Hej!

ISK ger friheten att spara hur du vill, i vad du vill och ta ut pengarna när du vill. Du har noll i avgifter på kontot och kan välja vilken bank du vill ISK-spara på. Det gör att du själv väljer utbudet av fonder mm.

Löneväxling låter tjusigt, men låsta pengar på ett kanske dyrt konto med litet utbud av fonder, kan snart ätas upp av ofrivilliga avgifter. Då är skatterabatten inte mycket värd. Då väljer jag hellre fria ISK!

vad tycker ni? löneväxling eller isk?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Beror helt på villkoren för din löneväxling. T.ex. måste du se till att arbetsgivaren fortfarande räknar ordinarie pensionsavsättning och andra förmåner enligt lönen innan växling.

En nackdel du inte kommer ifrån är ju att pengarna är låsta till 55års ålder. Det är ju därför du kan göra skattevinsten. Däremot beror det på var din arbetsgivare sätter in löneväxlingen om kontot har avgifter och/eller dåligt fondutbud. Arbetsgivaren kan låta dig placera pengarna hos t.ex. Avanza/Nordnet, då slipper du de negativa sidorna iaf. Med de förutsättningarna så är det ekonomiskt en bra affär, om du ändå hade tänkt spara pengarna till 55års ålder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-15 klockan 13:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.