ISK nedgång - hjälp med min portfölj
Sök:

ISK nedgång – hjälp med min portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andrea

ställde för sedan frågan: ISK nedgång – hjälp med min portfölj

Hej,

Jag har börjat min isk för ca ett år tillbaka, mitt innehav består av ca 120.000kr.

Efter en stadig vinstuppgång har jag nu tappat nästan hela vinsten under de senaste veckorna.

Min portfölj består av:

Nordea stratega ränta 26%

DNB global indeks 20%

SPP aktiefond global 20%

SPP aktiefond sverige 8%

Nordea global passivfond a 10%

nordea swedish stars 5%

nordea emerging stars 5%

AMF ränteford kort 5%

SPP tillväxtmarknad plus 1%

Borde jag ändra något? Eller har ni något förslag på vad borde jag definitivt sälja/ändra i mitt sparande?

tack på förhand.

/Andrea

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hela aktiemarknaden har gått ner de senaste veckorna. Det är sådant som händer på börsen. På kort sikt kan det svänga rejält både uppåt och nedåt. Men på lång sikt brukar det gå mer upp än ner. Det är därför man ska vara långsiktig i sina investeringar på börsen!

Vad är din tidshorisont? Om du inte ska ha pengarna på många år så gör du bäst i att låta dem sitta och guppa både uppåt och nedåt.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Emil,
  Tack för ditt svar! Tanken är att spara långsiktigt.
  När det gäller min portfölj, tycker du att jag hR för många aktier eller något du föreslår att byta ut?
  Tack igen för hjälpen!
  /Andrea

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andrea
 2. Vit pil

  Du borde ta av alla dessa räntefonder från ISK samt du har för många global fonder som i stort sätt är likadana så minska lite på globalfonder det räcker med 2 max 3 fonder..och ha mer kontanter än räntefonder som ger ett negativt avkastning och detta gör att din portfölj minskar i värde.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-29 klockan 20:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂