ISK och skattehöjning
Sök:

ISK och skattehöjning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie

ställde för sedan frågan: ISK och skattehöjning

Hej!

Jag har precis öppnat ett ISK på Avanza och tänkte satsa enligt globala barnportföljen som ni skriver om. Jag är 46 år, tänkte månadsspara 2000 kr per månad och låta pengarna vara i 20 år, så långsiktigt alltså!

Läser sedan om skattehöjningar och undrar, hur ska jag tänka nu?

https://www.svd.se/sa-fondsparar-du-bast-2019-det-rader-guldlage?utm_source=ab-box&utm_medium=iframe&utm_campaign=2019-01-07

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Marie!

Kul att du ska börja egen sparande!

ISK är fortfarande att föredra, du kan läsa en artikel som Jan skrev om detta för ett tag sedan:

Beräkning av brytpunkten för skatten mellan investeringssparkonto och vanlig depå

För det kommande året nu är fortfarande skatten väldigt låg på 0.453%.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-08 klockan 08:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.