ISK och spara tillsammans
Sök:

ISK och spara tillsammans

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: ISK och spara tillsammans

Jag har precis upptäckt denna sida och blivit supertaggad att komma igång med ett rejält sparande. Tidigare har jag och sambon haft separata sparanden i KF:ar, men jag skulle vilja ta Jans råd och gå över till ett ISK. Men när jag tittar på det på Avanza så kan man inte samäga. Hur gör man då för att spara gemensamt tillsammans? Det vore klart mer fördelaktigt att ha ett gemensamt konto dels pga. ev. risk vid separation osv., men även att den totala summan man kan investera varje månad blir högre och man därför kan sprida den över flera fonder (de flesta har ju en lägsta köpgräns på 100 kr vad jag förstår). Om du ser detta Jan :), hur har ni gjort? Har ni ett varsitt ISK? Hur har ni andra gjort?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Enligt Lagen om investeringssparkonto så får det bara finnas en enda kontohavaren. Detta kan varken Avanza eller någon annan bank ändra på.

Tyvärr är det bara att anpassa sig efter detta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag och min fru har gemensam ekonomi dvs samma konto på lönekontobanken (där vi har vårt bolån) annars har vi om jag räknar sammanlagt sju st Isk hos olika finansinstitut. Vi har ju varandras bankid så vi kommer åt allt men just den lösningen är kanske inte för alla

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Patrik
 2. Vit pil

  Jag hade samma fundering som Sara och ringde därför Avanza och frågade om det är möjligt att ge den ena partnern fullmakt till ISK-kontot som står i den andres namn. Det är fullt möjligt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Ulf Gustafsson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-04 klockan 11:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂