ISK ska man välja bort det?
Sök:

ISK ska man välja bort det?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Cecilia Rudnert

ställde för sedan frågan: ISK ska man välja bort det?

I senaste podden nr 82, säger JB att man inte ska välja ISK för sina fonder. Man får betala för mycket i skatt. 1% av summan varje år. Jag har tänkt köpa för c:a 150.000 kr i fonder. Hur ska jag placera detta kapital. I fonder i ISK-konto eller i vanligt vp-konto?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Säker att du uppfattade detta korrekt?

Jag kan inte minnas något från avsnitt 82 där han nämner att ISK skulle vara sämre. Snarare så att JB alltid rekommenderar ISK om de inte är barnspar eller sparande åt någon annan då han rekommenderar KF.

Han kan däremot ha nämnt att räntefonder inte ska vara i ISK då förväntad avkastning från dessa förväntas vara så låg att aktiedepå är bättre. Som jag förstår de har dock JB (och även jag själv) räntefonderna i ISK då de rent mentalt kan kännas bättre för ens egen mentala bokföring.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Cecilia!

Tror att du måste ha missuppfattat vad som Jan sa i podden, han förespråkar nästan alltid ISK framför en depå.
Den enda gången han inte gör det är om det handlar om räntefonder.

Det är inte 1 procent per år du betalar, utan du betalar Statslåneräntan (30 november 2018) + 1% * 0.3, för året 2019 kommer du betala 0.453% på kapitalet och insättningar.

Så jag tycker verkligen att du ska välja ett ISK att spara i!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Robin

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Cecilia Rudnert

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-15 klockan 13:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.