ISK-skatt på ränte och obligationsfonder
Sök:

ISK-skatt på ränte och obligationsfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Susanna Håkansson

ställde för sedan frågan: ISK-skatt på ränte och obligationsfonder

Är det rimligt att spara i ränte- och obligationsfonder på ISK då det ligger skatt på pengarna där? Det är inte ofta avkastningen på de fonderna överstiger 4%. Är det inte bättre att ha dom i ett sparkonto, även om det bara är ca 0,7% i ränta? Hur tänker ni kring detta?

SH

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Susanne!

Jag har själv delat upp i min mellanrisk-hink i ett ISK för aktiefonder och vanlig depå för räntefonder, jag anser själv att dom ska vara separata då avkastningen är väldigt låg på räntefonderna och avkastningen äts då upp av avgiften på ISK kontot.

Däremot så har Jan räknat på detta som visar vilken avkastning som behövs för att det ska vara lönsamt med ISK konto för räntefonderna.

Beräkning av brytpunkten för skatten mellan investeringssparkonto och vanlig depå

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2019-01-01 klockan 20:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.