Istället för obligationsfonder?
Sök:

Istället för obligationsfonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Håkan M

Den här artikeln publicerades 2017-08-15 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Istället för obligationsfonder?

Hej!

Jag ska långsiktigt investera en större summa pengar och tänkte följa Rika Tillsammans-portföljen i stora drag. Efter att ha läst på lite tänkte jag till en början dra ned lite på mängden obligationsfonder. Jag vet att detta inte är något du rekommenderar med anledning att man inte ska spekulera i räntan, men om man nu väljer att göra det ändå, hur skulle du rekommendera att man omfördelade portföljen? Skulle man köra 33 / 33 / 33 i indexfonder, råvaror och korta räntor? Eller skulle man byta ut obligationsfonderna mot något annat som skyddar mot deflation?

Tack för en fantastisk blogg!

Hälsningar,

Håkan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Mycket av poängen med RIkaTIllsammans-portföljen är just att man inte försöker timea och att det finns saker som kan ske i framtiden som skulle kunna gynna obligationsfonder. Om man läser Jans inlägg om portföljen är det långa obligationer och obligationsfonder som förelås för deflation, jag känner inte till något annat som gynnas på samma sätt då.

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-15 klockan 09:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.