ITP1 tjänstepension - välja återbetalningsskydd eller inte?
Sök:

ITP1 tjänstepension – välja återbetalningsskydd eller inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Therese

ställde för sedan frågan: ITP1 tjänstepension – välja återbetalningsskydd eller inte?

Hej!

Jag fick precis höra om återbetalningsskydd och att man kan höja sin pension lite varje månad genom att inte välja detta på sin tjänstepension. När jag loggade in på Collectum.se såg att denna var förvald.

Min fråga är: bör jag välja återbetalningsskydd eller inte? Jag är 28 år, är sambo och har inga barn.

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning,
Therese

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Therese!

Tror tyvärr det bara är du själv som kan svara på den frågan, det handlar mycket om hur din familj och dess ekonomiska situation ser ut, läs gärna på Collectums hemsida om hur det fungerar så kanske du kommer fram till ett svar som är bäst för dig!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som Robin skriver är behovet högst varierande beroende på familjesituationen.

För egen del landade jag i att det var många gånger bättre villkor/kostnad än min tidigare livförsäkring.

I synnerhet tycker jag Familjeskyddet (upp till 4 prisbasbelopp per år i 20 år) är ”billigt” i jämförelse med en livförsäkring.

https://www.collectum.se/sv/Privat/Skydd/Familjeskydd/

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-20 klockan 18:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.