Jacke77-Geni eller bluff?
Sök:

Jacke77-Geni eller bluff?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fabian

ställde för sedan frågan: Jacke77-Geni eller bluff?

Jag undrar lite över Jacke77. Verkar vara en klok och vettig person som figurerar på olika ekonomibloggar. En engagerad indexkramare verkar han vara. Men ibland när han kommenterar har han vissa fonder och i andra sammanhang andra. Nu senast lade han tydligen allt i Avanza Global. Så Jacke, av ren nyfikenhet, hur ser din/dina portföljer ut? Redogör för oss. Tar gärna en öl någon gång och diskuterar mer.

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Hej .

Jag är varken bluff eller geni. Dricker ej öl/alkohol. Stämmer att jag håller mig till 100% Global indexfond. Just nu LF Global indexnära pga billigare än Avanza Global i total avg. Kortsiktigt sparkonto. Automatisk månadssparande. Här på bloggen kallar jag mig för Jack. Lite för omväxlings skull 😁. Det betyder att Jack/jacke77 är samma jag 🤝. Jag har sparat både i rena aktier,aktiva fonder,olika index fonder innan jag bestämde mig att göra det enkellt allt i billigaste global indexfond.  Sådana råd har även småspararguiden. Innan det hade jag alltid svårt det med % i lands indexfonder. Ändra hit/dit,sälja lite det/köpa lite mer av det andra. Det blir jobbigt i längden och därför valet bara en global indexfond. Sedan om någon gör en annan fördelning är inget fel att göra så. Om man är långsiktig och max 0.40% i avg (index fonder) kommer det bli bra. Att välja aktiva fonder kan man lyckas med men det är inte så enkellt som många tror. Lätt att vara efter klok och se det historisk. Framtiden kan vara helt annat. Själv hade jag alltid föredragit spara själv i rena aktier än att betala 2% till dyra aktiva branch fonder. Men som sagt alla gör som de vill och investerar på sitt sätt. Viktigast av allt att man trivs med det och att man sparar på börsen långsiktigt. Spela på börsen i högrisk aktier/fonder brukar oftast gå åt skugen. Inte många som lyckas bli rika på det. Ha det så bra och allt väl i från mig.

Mvh.jacke77/Jack

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-11 klockan 18:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.