Jag har fått ett skadestånd, 65 år ung, på 1 miljon, hjälp hur ska jag placera smart? • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Jag har fått ett skadestånd, 65 år ung, på 1 miljon, hjälp hur ska jag placera smart?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joan Dahlgren

Joan Dahlgren ställde följande fråga för 1 år sedan:

Hej och tusen tack för en fantastisk blogg som är inspirerande och ger bättre ekonomisk medvetenhet i den för mig, högre skolan.

Ränta på ränta kalkylatorn är genial, spännande och glädjefylld.

Jag har fått ett skadestånd efter en svår arbetsplatsolycka efter 33 års kamp med försäkringsbolaget AFA och LO- TCO Rättsskydd. Kommer att göra en omprövning med advokat för att få fortsattl livränta m.m.

Jag fyller 65 år nu i november och på grund av olyckan skulle jag blivit fattigpensionär. Nu har jag fått viss kompensation och behöver investera mycket klokt.

Tänkte fylla på min pension som efter skatt blir 8 000:-. I månaden, med avkastning på typ 8 000-10 000:-.

April 2017 sattes 850 000:- in på mitt konto skattat med 58%, kommer antagligen att få in 200 000:- till på kontot då Skatteverket rekommenderat mig att begära jämkning.

Tänker också ta ut premiepensionen för att förvalta själv. Blir 104 000:- efter skatt.

Jag är rådvill och känner inte förtroende för Swedbank eller Nordea, utan satte in pengarna med bankgaranti som gåva till min dotter på Forex tills jag vet hur jag ska placera pengarna. Behöver få ut en avkastning på 8000:- i månaden.

Tänkte spara / investera ca en 900 000 på ett konto med garantiinsättning som gåva till min dotter, jag känner fullt förtroende för henne men vi vill ändå skriva dokument hos jurist. Sedan återstår i dagsläget ca. 200 000:- som kanske ska  läggas i låg mellan och lite högrisk portfölj.

100 000:- får jag ha som pensionär på mitt konto?!

Jag tänker kanske helt fel det är inte lätt detta att förmera det jag helt plötsligt har fått, men är så väldigt tacksam för dina goda råd.

Tack på förhand.

Med vänlig hälsning Joan

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]