Jag kan investera högre summa per månad, ska jag?
Sök:

Jag kan investera högre summa per månad, ska jag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rickard

ställde för sedan frågan: Jag kan investera högre summa per månad, ska jag?

Ofta ges rådet att man ska försöka lägga undan 10% till aktie- och fondsparande varje månad. I mitt fall då jag fortfarande bor hemma och har extremt låga utgifter skulle i princip hela min lön kunna läggas in på börsen.Ska jag lägga 10% på värdepapper och låta resten vara på mitt vanliga bankkonto eller ska jag så länge jag har möjlighet kasta in ungefär 80% av lönen på börsen? Varför svaret inte är självklart för mig är att det kanske är säkrare att ändå ha delar av det man tjänat in på ett vanligt konto i fall det blir världskrig och hela börsen går åt skogen.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Spara först upp till en buffert så du känner dig bekväm med den och lägg in det där du kan få lite ränta.

Sen hade jag haft en liten del på samma bank som lönekonto så man har om man behöver det snabbt. Några tusen bara tycker jag räcker.

I övrigt ser jag ingen anledning att inte investera det. Men du kan ju också sprida det. Jag har lendify och savelend som jag utvärderar också.

Förutsatt då att du inte behöver pengarna snart. Om du bor hemma nu kanske du har planer på eget boende någon gång snart och bör då spara till det utanför börsen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Richard!

Läs om ”Fyra-Hinkar-strategin”, där får du reda på hur stor buffert mm du kan ha, sedan kan du då spara resten mot pensionen!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-03 klockan 13:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.