Jag vill lära mina tonårsdöttrar spara själva
Sök:

Jag vill lära mina tonårsdöttrar spara själva

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linda B

ställde för sedan frågan: Jag vill lära mina tonårsdöttrar spara själva

Hej!

jag är helt ny här och läser med stort intresse! Tänk om jag hade kommit över det här när jag var tonåring!
Nu till min fråga: Jag vill verkligen lära mina tonårsdöttrar att en del av vägen till ekonomisk trygghet är att börja spara tidigt. Då de går på gymnasiet så är det knappats stora summor de kan lägga undan varje månad. Kanske 100-200 kronor. Min fråga är, är det möjligt? Finns det nån form av automatiserade sparande som lämpar sig för dem? Jag vill lära dem  the beauty of eget sparande för att alltid kunna stå på egna ben.
mvh

Linda

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lysa fond robot tycker jag  spara där själv å den är enkel

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Linda!

Kul att du vill få dina barn att börja spara!
Det finns väldigt lätta metoder att börja spara på, Avanza har t.ex en funktion som heter just ”Månadssparande” där dom automatiskt köper varje månad efter uppsatta kriterier.

Du kan även låta dina barn gå med i Unga Aktiesparare där dom kan lära sig väldigt mycket om just sparande och ekonomi!
Det är ett ideellt förbund som vill främja ungas sparande!

Om det handlar om 200kr/månad så hade det enklast att månadsspara i en Globalfond då du oftast måste spara minst 100kr i en fond för att du ska kunna månadsspara, där är väl Lysa bättre för att du kan spara 100kr/månad i en bra diversifierad portfölj!

Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

All in på en globalfond hade jag kört på.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-03 klockan 16:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.