Jämföra fondförsäkringar tjänstepension
Sök:

Jämföra fondförsäkringar tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Jämföra fondförsäkringar tjänstepension

Jag har varit inne på konsumenternas sida och gjort jämför pris och det fungerar ju med den tjänstepensionen jag har idag. Men jag har två gamla trad på ca 30 000 och en på 145 000 som jag tänker byta till fondförsäkring. Hur kan jag jämföra då? Finns det något annat bra?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det där beror ju på både vad du har för tjänstepensionsavtal idag och vilka möjligheter du har att byta. Kan bli väldigt komplext.

Mitt tips är Småspararguidens tjänst Pensionsräddaren: http://www.smaspararguiden.se/pensionsraddaren/

Jag har inget samarbete med dem eller så. Jag tycker bara att de verkar ha en sund investeringsfilosofi och läser deras blogg ibland. Kolla gärna runt lite på deras sajt. Tjänsten kostar 590 kr.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag tror förresten inte att Pensionsräddaren ger dig så mycket att jämföra. De har samma modell som de föreslår till alla (billigaste globala indexfonden). Men de vet säkert vilken fond det är inom respektive avtal och om det är värt att byta.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-24 klockan 21:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.