Jämförelse av fonder
Sök:

Jämförelse av fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anette

ställde för sedan frågan: Jämförelse av fonder

Hur ska man tänka när man jämför två fonder gällande avkastning kontra avgift? Säg att jag jämför en fond med 0% i avgift med en som har 0,5% i avgift. Den första har avkastning på ca 3,5% på tre år medan den andra har ca 9% i avkastning under samma period. Vilken är mest lönsam i längden? Sedan kan ju avkastingen se helt annorlunda ut om jag tittar på hur den gått de senaste fem eller tio åren, så vilken tidsperiod bör man titta på?

Sammanfattningsvis: Hur mycket bättre måste en fond med en högre avgift gå jämfört med en fond med en lägre avgift för att den dyrare ska löna sig?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Så länge fonden med högre avgift går bättre så är det självklart att det lönar sig . Men den stora frågan är kommer den klara av att göra det i framtiden . Personligen månadssparar jag bara i billiga breda index fonder . Men även jag kan inte låta bli att slänga in en peng i lite dyrare bransch fond ibland . Men då är det vid ett tillfälle och en väldigt liten del av mitt totala sparandet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-29 klockan 12:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.