Jämförelse fondavgifter
Sök:

Jämförelse fondavgifter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Jämförelse fondavgifter

Hej.
Jag har idag ett isk-sparande och en fondportfölj i Swedbank. Jag funderar starkt på att byta till Avanza. Isk:n är inga problem, det är ju bara sälja av och köpa de aktier/fonder som man vill, men hur resonerar jag kring fondportföljen? Jag har försökt att jämföra kostnaderna jag har idag med vad det skulle bli efter bytet, jag hamnar på ungefär samma pengar, kan det stämma?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tack vare konkurrensen, bland annat från Avanza, sänkte Swedbank nyligen sitt courtage kraftigt.

Kostnaden för dina fonder i ISK bör bli desamma oavsett om ISK ligger i Swedbank eller Avanza.  Vad gäller aktierna så jämför du lättast själv.

Glöm inte bort att det uppstår skattekonsekvenser när du säljer av din portfölj i Swedbank.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Man kan ju FLYTTA sitt ISK utan skattekonsekvenser. Det är bara några knapptryckningar bort inne på Avanza. Ibland uppstår en (smärre) flyttavgift som friheten att välja,  i princip vad man vill, hos en nätbank kan vara värt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-21 klockan 13:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.